Aamuyhteydet Haminasta Helsinkiin paranevat – uusi kimppataksikokeilu pikavuorolle

Touko-kesäkuussa Haminasta pääsee arkisin maanantaista 6.5. lähtien nopealla yhteydellä Helsinkiin myös aamuksi. Kokeilussa edullinen kimppataksi kulkee Haminasta Kotkan Sutelaan siellä pysähtyvän OnniBus.com:n Helsingin aamuvuoroille.

Toukokuun ajan ensimmäinen taksi lähtee Haminan linja-autoasemalta klo 5.50, jolla ehtii Helsinkiin ennen kahdeksaa, ja toinen vaihtoehto klo 6.50, jolla on perillä Helsingin Kampissa klo 8.50.
– Tämä Haminan kokeilu on meille hyvin mielenkiintoinen, seuraamme kokeilua mielenkiinnolla myös muiden toiminta-alueidemme kannalta, kertoo OnniBus.com Oy:n toimitusjohtaja Lauri Helke.

Kimppataksi Kotkan Sutelan pysäkille maksaa kolme euroa henkilöltä etukäteen ostetulla taksikortilla. Käteisellä maksettaessa hinta on viisi euroa. Kokeilussa hinnan edullisuuden mahdollistaa ympäristöministeriön Hiilijalanjälki halki -kokeiluhankkeiden rahoitus.
– Tämä uusi matkaketju tarjoaa hiilijalanjäljen säästöä siten, että siinä on tarjolla sekä ajan, että hinnan puolesta kilpailukykyisen ekologisen vaihtoehdon omalla autolla Haminasta Helsinkiin ajamiselle, kertoo Cursor Oy:n kestävän kehityksen ja kiertotalouden asiantuntija Esa Partanen.

Niin pendelöinnin kuin työasiamatkojen kannalta kokonaisuutta tukee se, että takaisin Helsingistä tulee iltapäivällä useita suoria pikavuoroja Haminaan asti. Kimppataksi-kokeilussa hyödynnetään aiempia matkojen yhdistämiskokeiluita Kotkan-Haminan seudulla.
– Aiemmat kokeilumme ovat koskeneet lyhyempiä yhteysvälejä, mutta saamme hyödynnettyä niistä kokemusta tässä hyvin esimerkiksi tilauksen ja maksun järjestämisessä sekä taksin ja linja-autokuskin väliseen yhteydenpitoon, kertoo Kymenlaakson Taksi Oy:n myyntipäällikkö Antti Horto.

Useita parannuksia

Maanantaina 6.5. aloittaa myös uusi Skippy Tours Oy:n suora aamuvuoro Haminasta Helsinkiin, joka lähtee kimppataksipalvelun välissä klo 6.10 ja on perillä Helsingin keskustassa klo 8.30.
– Kun kävi selville, että myös uusi suora aamuvuoro aloittaa nyt toukokuussa, muutimme hankettamme siten, että kimppataksi-pikavuorolle kokeilun toteutuksen lisäksi projektissa on esillä kokonaisuudessaan hyvien vaihtoehtojen koostaminen haminalaisille, kertoo Partanen.
– Jotta siirtymää henkilöautosta bussin käyttöön mahdollistuu, on hyvä olla useita vaihtoehtoja tarjolla, Partanen jatkaa.

Yhteydet Haminasta Helsinkiin ovat parantuneet selvästi viime syksyyn nähden. Maaliskuusta on aamun ensimmäisen Haminasta kello 5.05 Kotkaan lähtevään paikallisvuoroon sovittu jatkoyhteys Savonlinja Oy:n Helsingin bussiin niin, että vaihto on Karhulan linja-autoasemalla.  Tämä bussi on Helsingin keskustassa kello 7.40. Aiemmin ensimmäinen julkisen liikenteen yhteys Haminasta Helsinkiin on ollut Helsingissä perillä kello 10.15. Kokeilu on myös osa Haminan kaupungin Ekologinen Hamina -työtä.
– Haminalaisten joukkoliikenneyhteyksien kehittäminen tukee Ekologinen Hamina -tavoitteen lisäksi myös monia muita strategisia tavoitteitamme, kertoo Haminan kaupungin muutosjohtaja Simo Kaksonen.

Lisätietoja:

 

KOKEILU ON PÄÄTTYNYT.

Uutislistaan